Foredrag: Ordbilnd og hvad så?

 

Foredrag: Ordbilnd og hvad så?

 

Foredrag om at være ordblind

Foredrag: Ordbilnd og hvad så? (til dem, der ikke er ordblinde, skal der stå: Ordblind)

Ordblindhed er et stort problem for mange mennesker

Prøv at forestille dig, at du ikke kan læse. Du kan ikke holde avis eller læse gode bøger, og hvad med dit arbejde? Kan du beholde det? Hvordan finder du rundt, når du kører bil? Du kan jo ikke engang læse et vejskilt eller et bynavn…

Der er ca. en halv million danskere, der ikke har lært at læse. Ordblindhed er et kæmpestort problem for mange mennesker.

Tryllekunstner og foredrag

Jeg var ordblind, indtil jeg var 24 år. Men det har nu ikke været en hæmsko, for at jeg kunne leve som tryllekunstner. Jeg kørte 50.000 km. om året uden at kunne læse et eneste vejskilt. Det er måske en grund til at jeg kører så meget….

Der er blevet gjort en masse for at jeg skulle lære at læse og skrive. Jeg har haft 12 forskellige dansklærere på 6 forskellige skoler, uden at det hjalp. Fra jeg begyndte i skolen, fik jeg specialundervisning. I 7. klasse gik jeg på Taleinstitutet i Århus, i en specialklasse for ordblinde. På efterskolen i 8. og 9. klasse fik jeg ekstra timer i dansk. I  10. fik jeg kun specialundervisning i dansk 4 timer om dagen. Derefter har jeg gået 4 år på aftenskole for voksne ordblinde. Alt sammen uden resultat. Det er altså ikke fordi, der ikke er gjort noget, men der er bare ikke ret mange, der ved hvad der skal gøres. I dag er jeg 43 år og har levet af at være tryllekunstner siden 1993.

I foredraget ”Ordblind og hvad så?” fortæller jeg om mine egne erfaringer med ordblindhed. Det er et foredrag med både sjov og alvor.

Tryllekunstner og tv

På DR1 var der i 1999 en udsendelse om mig, der hed: ”Fra a til z er ikke let”. Den handlede om, hvordan jeg kunne klare mig, selvom jeg ikke kunne læse eller skrive. I en anden udsendelse: ”Fra a til z” så man, hvordan den pensionerede lærer Børge Skoulund lærte mig at læse. Jeg er desuden med i bogen Voksne ordblinde – en antologi. Børge Skoulund læring ting www.skola-system.dk

Nu er jeg begyndt at få ordblindundervisning igen på VUC og har fået . Og så har jeg fået “cd ord” På min computer det er godt så nu kan jeg skrive noget mere.

Et besøg af mig som foreragsholder kan også kombineres med et trylleshow.  Så er jeg først tryllekunstner og så holder jeg foredrag om at mand, godt kan klare sig som ordblind. Se mere om her Tryllekunstner Kenneth Baun

Hvor der er en vilje er der en vej. Og så for orblinde

P.s. Her har du en masser af punktumer og komma.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,…………………… Så kan du jo selv dele dem ud, hvis der mangler nogen. 

Kontakt mig

7 + 4 =