Foredrag: Ordbilnd og hvad så?

Prøv at forestille dig, at du ikke kan læse. Du kan ikke holde avis eller læse gode bøger, og hvad med dit arbejde? Kan du beholde det? Hvordan finder du rundt, når du kører bil? Du kan jo ikke engang læse et vejskilt eller et bynavn…

Der er ca. en halv million danskere, der ikke har lært at læse. Ordblindhed er et kæmpestort problem for mange mennesker.

Jeg var ordblind, indtil jeg var 24 år. Men det har nu ikke været en hæmsko, for at jeg kunne leve som tryllekunstner. Jeg kørte 50.000 km. om året uden at kunne læse et vejskilt. I dag er jeg 41 år og har levet af at trylle siden 1993.

I foredraget ”Ordbilnd og hvad så?” fortæller jeg om mine egne erfaringer med ordblindhed. Det er et foredrag med både sjov og alvor.

På DR1 var der i 1999 en udsendelse om mig, der hed: ”Fra a til z er ikke let”. Den handlede om, hvordan jeg kunne klare mig, selvom jeg ikke kunne læse eller skrive. I en anden udsendelse: ”Fra a til z” så man, hvordan den pensionerede lærer Børge Skoulund lærte mig at læse. Jeg er desuden med i bogen Voksne ordblinde – en antologi. Børge Skoulund læring ting www.skola-system.dk

Nu er jeg begyndt at få ordblindundervisning igen på VUC og har fået . Og så har jeg fået "cd ord" På min computer det er godt så nu kan jeg skrive noget mere. :-)
Voksenunderholdning/ Tryllekunst/ underholdning/ trylleshow/ Trylleri/ Kenneth Baun/ voksenunderholdning/ Ole Opfinder